Av JON WIIK

Det akter ikke minst Ulsteinvik-karen å medvirke til. En formidabel forsesong, som har sendt ham helt opp på 6. plass på årets verdensstatistikk på 400 meter hekk (48,25), skaper selvsagt store forventninger.

– Klart jeg er spent. Men spenning er noe jeg liker. Det trigger meg, sier Warholm til Regionavisa dagen før han skal i aksjon i forsøket (kl 12.05 søndag).

Enorm utladning

Én ting er spenningen knyttet til selve den enorme begivenheten. I tillegg legger han ikke skjul på at han er spent på formen etter den tre uker lange konkurransepausen siden han tok gull i U23-EM i Polen.

– Sesongens første del, med Bislett-løpet og U23-EM, medførte en kjempeutladning. Derfor har det i stor grad handlet om å samle overskudd de tre siste ukene. Det meste av hardtrening og teknisk trening er unnagjort fra før, så det er lite man kan gjøre med det nå. Derfor har jeg for det meste slappet av og tatt livet med ro inn mot dette mesterskapet. Det er noe man ikke skal undervurdere. Slik føler jeg at jeg bevart godfølelsen, sier 21-åringen.

HUMØR: Å tullle litt med treneren, er en av Karsten Warholm adspredelser i oppladingen. Og som Alnes gleder seg til, hver gang! Foto: Jon Wiik

Dyrker humor

I bestrebelsene på å bygge opp en ny formtopp med nevnte resept, har trener Alnes vært en særdeles viktig medspiller. De to humørfylte møringene har en usedvanlig god kjemi, og har det veldig moro i hverandres selskap.

Slikt blir det overskudd og godfølelse av.

– Vi dyrker humor. Det kommer naturlig og bidrar til å senke skuldrene. Når du er en 24-timersutøver og ”på” hele tiden, er det avgjørende at utøver og trener er på samme frekvens. Det er utvilsomt Leif Olav og jeg. I tillegg er han en veldig dyktig fagmann som kan sakene sine, noe som gir meg en god og viktig trygghetsfølelse, roser Dimna-gutten.

Privilegert

Respekten og gleden er gjensidig. Alnes repliserer:

– Jeg føler meg veldig privilegert som har fått muligheten til å bruke så mye tid på en utøver og personlighet som Karsten. Han er en fantastisk fyr på alle måter. Hverdagen min er fylt med glede, og er ekstremt givende!

Parhestene vil nødig si noe om egne forventninger og ambisjoner i det forestående mesterskapet. Men 6. plassen på verdensstatistikken taler jo sitt tydelige språk om hva sunnmøringen har kapasitet til. Warholm er imidlertid realistisk nok til å påpeke:

– Det er kort vei oppover, men også nedover på den lista.

Nå går han inn i bobla. Nå skal han spise godt, sove mye, slappe av og hygge seg.

Og ikke minst: Tulle litt med treneren.