Av Hugo Antonsen

-Dette er årets idrettsprestasjon i Norge. Det er ingen tvil, alle andre kan bare gå og legge seg, utbrøt Andreas Thorkildsen som har vært Karsten Warholm sin mentor, før han la til i TV-intervjuet:

-Det kommer ikke til å skje noe som helt i resten av dette året som slår dette!

Karsten fikk tida 48,35, mens den største favoritten Kerron Clement fikk bronse på tida 48,52. Yasmani Copello fikk sølv på tida 48,49. Tida er bare bare ett tidels sekund svakere enn hans norske rekord, satt under Bislet Games 15. juni. Det er et en utrolig prestasjon, tatt forholdene med øsende regnvær i betraktning.

Åpna hardt

Karsten åpna som vanlig veldig hardt, og ledet distansen fra første steg og til mål i et imponerende løp. Da de fleste trodde han skulle få problemer på de siste to hekkene, hentet han fram krefter han aldri har vist før – og gjennomførte distansen bedre enn noen av sine konkurrenter.

-Det er nersten ikke mulig å beskrive. Det er helt merkelig, sier Karsten Warholm i TV-intervju bare minutter etter målgang: -Jeg tror ikke jeg har forstått det ennå. Det er helt drøyt!

Monsterløp

Superkreftene til Karsten Warholm ble til et monsterløp, der favoritten Kerron Clement løp i banen innenfor Karsten, og hadde stor fordel av å kunne kontrollere og tilpasse seg i forhold til Karstens åpningsfart. Det ble med teorien. Karsten så seg aldri tilbake, og Kerron Clement fikk aldri ordentlig kontakt med råtassen fra Dimna og Ulsteinvik.

-Vi kunne ikke fått noe bedre utfall. Vi har den som kommer først i mål, og det er imponerende det han gjølr, sier Leif Olav Alnes.

Går bananas

Alnes var imponerende rolig under intervjuet på NRK TV, og på sdpørsmål om hvordan han klarte det, svarte han på typisk vis: -Bare vent til kamera blir slått av, da går vi bananas!

-Karsten er en utrolig imponerende fyr, han har et utrolig konkurransehode, har vært veldig heldig med sine foreldre og føler meg utrolig priviligert over å få lov til å jobbe med en slik fyr, sier Leif Olav Alnes.

 

Saken blir oppdatert.