Karsten åpnet knallhardt og ledet helt fram til siste hekk, men måtte se seg slått av Kerron Clement på målstreken. Warholm og Clement er direkte kvalifisert til finalen. Karsten Warholm løp inn til 48,43 mens Clement vant på 48,35.

Heatet med Warholm og Clement var også det desidert raskeste, der tredje og fjerdemann også kvalifiserte seg til finalen på tid.

-Jeg  åpnet knallhardt, kanskje litt for hardt. Derfor ble det litt tungt på slutten, forteller Warholm til NRK TV etter målgangen.

-Nå håper jeg å få sove godt for å få tilbake energien til finalen. Men jeg tror jeg tåler dette bedre enn mange av de andre, smiler Karsten, som ser fram til en ny duell med Kerron Clement i finalen.

Råtass

-Han er ikke så interessert i å snakke med meg etter at jeg slo han på Bislet. Det blir kanskje enda verre etter finalen, smiler Karsten Warholm.

-Karsten er en råtass, og nå får han sjansen til å løpe en gang til. Det kan bli ganske artig, sier Warholm sin trener Leif Olav Alnes, som tror tidene blir presset enda lenger ned i finalen.

Amalie Iuel var bare ett hundredels sekund fra å kvalifisere seg til semifinalen på 400 meter hekk for kvinner. Hun hadde en dårlig passering på siste hekk, og tapte trolig finaleplassen på det.

Karsten Warholm løper finale onsdag kveld kl 22.33.

Saken blir oppdatert.