Av JON WIIK

– Veldig fornøyd! Jeg synes jeg løp kontrollert, og syntes ikke det var noen grunn til å ta seg ut på oppløpet. Her var avansementet det viktigste, lød 21-åringens konklusjon etter forsøksheatet.

Der endte han på 2. plass med tiden 49,50, bare slått av Juander Santos fra Den dominikanske Republikk (49,19). De fire beste i hvert heat gikk automatisk videre til semifinalen mandag kveld. Warholms tid var den tiende beste blant de 39 startende.

Sunnmøringen gikk offensivt ut og var toneangivende i feltet de første 300 meterne. På oppløpet slo han av på farten, men hadde god kontroll på semifinalebilletten.

– Jeg gjorde det jeg måtte, og var overraskende lite sliten etter målgang, fastslo han.

Venter knallhard kamp

Dermed fikk Dimna-gutten også den bekreftelsen han ønsket seg, nemlig at formen er helt upåklagelig etter den tre uker lange konkurransepausen siden han tok gull i øvelsen i U23-EM i Polen. Akkurat det var han på forhånd temmelig spent på.

– Jo da, jeg har litt å gå på. Det er deilig å vite, for det blir nok ganske mye hardere tak i semifinalen. I dag var det 24 løpere som gikk videre, i semi’n er det bare åtte.

– Så her blir det knallhard kamp. Jeg må nok ned på rundt tiden min fra Bislett (48,25) for å gå til finalen onsdag kveld. Derfor hadde jeg fokus på å løpe økonomisk, og det var greit å spare litt krefter i forsøket, konstaterte Karsten.

Stor opplevelse

Også når det gjelder hekkepasseringene har han litt å gå på. Han var borti en av hekkene underveis.

– Det er slikt jeg må renske bort til i morgen, fastslo han.

Ulsteinvik-gutten syntes det var en stor opplevelse å konkurrere foran et svært stort publikum på olympiastadion fra 2012.

– Det var skikkelig trykk, og det syntes jeg var kult. Det er sjelden man får oppleve noe slikt som norsk friidrettsutøver, så da er det bare å nyte stunden. Ekstra morsomt er det å løpe foran et publikum som har god peiling. Det er lett å merke folks genuine interesse for friidrett, sa Karsten Warholm før han gikk til dopingtest og nedjogging – og deretter inn i bobla igjen.