Av Hugo Antonsen

Etter det Regionavisa erfarer er overgangen allerede signert og papirene ordnet, og Urke er spilleklar for Ålesund-klubben til kampen mot Viking på Color Line Stadion søndag. Urke tar dermed steget opp fra 2. divisjon til eliteserien, og overlater etter all sannsynlighet keeperplassen til Ole Monrad Alme (20), mens Sivert Pieroth (19) inntar plassen på reservebenken.

Urke forlenget sin avtale med Hødd foran denne sesongen, og signerte da en toårs-kontrakt.

I Hødd-systemet er det ingen som ønsker å uttale seg om saken, og det eneste svaret vi får fra ansvarlige ledere, er «ingen kommentar». Verken trener Sindre Eid, fungerende daglig leder Per Arve Moldskred eller fungerende sportssjef Andre Skotheim ønsker å svare på spørsmål om saken.

I dag er Andreas Lie førstekeeper i AaFK med Pål Vestly Heigre på reservebenken. Regionavisa har ikke fått bekreftet om det er endringer i keeper-stallen til AaFK, eller om Urke går inn som en tredje keeper. Heigre kom vederlagsfritt til AaFK i desember, og har en toårs-kontrakt med klubben

I sesongen 2013 var Andreas Lie førstekeeper i Hødd, og da satt Jan Lennart Urke på benken. Lie erstattet Ørjan Håskjold Nyland, som gikk til Molde FK etter cupfinale-seieren med Hødd i 2012. Nå kan Lie og Urke møtes i samme roller, men for en annen klubb. Urke blir dermed den fjerde keeperen som går fra Hødd til en eliteserieklubb på fem år.